Put u Soči

Hokejaški klub Drvene Nogice će i ove godine učestvovati na trećem po redu Festivalu hokeja u ruskom gradu Sočiju koji će se održati ove godine od 3. – 10. maja. U poslednjem trenutku, ekipa HK Kraljevi koja je pobedila u srpskom ogranku Noćne hokej lige odustala je od puta na završni turnir. Odustajanjem HK Kraljeva otvorena je mogućnost učešća igrača tri tima koji su se spojili u jedan i predstavljaće Srbiju na ovom takmičenju. Drugoplasirana ekipa Spartaka iz Subotice daje pet igrača, Aleksandra Skenderovića, Vojislava Krstića, Nikolu Dujmovića, Prvoslava Desnicu i Miodraga Kerletu. Četvrtoplasirana ekipa Džentlmena iz Novog Sada daje isto pet igrača, Miroslava Drozdika, Igora Miklovića, Miroslava Nadaškog, Atilu Danjija i Marka Manojlovića, dok će trećeplasirana ekipa Drvenih Nogica dati šest igrača, Predraga Popovića, Dejana Gavrana, Dejana Vukšića, Slavka Bubnjića, Aleksandra Leka, Milana Lazića i golmana Bogdana Dabovića. U ekipi je i Rus Aleksej Kokorev, koji je bio u timu i prošle godine.

Protivnici u grupi 2 tima iz Srbije biće ekipe Meteorita iz Čeljabinska, Belorusije i Narina iz Kirgistana. Prva utakmica je na programu u utorak 6. maja protiv ekipe Narina, druga u sredu 7. maja protiv Meteorita, a treća u četvrtak 8. maja protiv Belorusije. Posle grupne faze, zavisi od plasmana, ekipa iz Srbije će se ukrstiti sa grupom 1 u kojoj su HK Krim, Troi River iz Kanade, QMS iz Harkova i Platine iz Moldavije.

Sve rezultate, izveštaje sa utakmica i slike možete pratiti ovde na sajtu, na sajtu Festivala, kao i na našoj Facebook stranici HK Drvene Nogice.

Sportski pozdrav

Leave a Reply